15.Hrvatski festival biciklističke rekreacije -FEBIRE

Hrvatski savez sportske rekreacije „Sport za sve“ u suradnji sa Savezom sportske rekreacije „Sport za sve“ Osječko-baranjske županije, Športskom zajednicom Osječko-baranjske i Osječko-baranjskom županijom, od 18. do 20. rujna 2020. godine, organizira „15. festival biciklističke rekreacije Hrvatske“ (FEBIRE).

Prvog dana Festivala (18.rujna 2020.)  održat će se promotivna vožnja (poligoni) za 120 djece predškolskog uzrasta te će se za djecu organizirati edukativne radionice na temu „Bonton u sportu“ kao i radionica na temu zaštite okoliša – recikliranje.

Drugog, glavnog dana (19.rujna 2020.), održava se centralna biciklijada na kojoj se očekuje sudjelovanje 1000 biciklista (600 biciklista iz Osijeka, 100 biciklista iz Belišća, 100 biciklista iz Belog Manastira, 100 biciklista iz Vukovara, 50 biciklista iz Zagreba te 50-ak biciklista iz ostalih dijelova Hrvatske).

Biciklisti će sudjelovati u vožnji na rutama Osječko-baranjske županije s polascima iz Osijeka, Belišća i Belog Manastira.Na biciklističkim rutama predviđene su okrepne stanice na kojima će biciklistima biti osigurano osvježenje.

Trećeg dana Festivala (20.rujna 2020.) održat će se Obiteljska biciklijada po biciklističkim stazama grada Osijeka, na kojoj će biciklisti imati priliku upoznati mrežu biciklističkih staza te znamenitosti grada Osijeka.

BELI MANASTIR

U Subotu, 19.rujna 2020.godine okupljanje je ispred Nastavno-sportske dvorane Beli Manastir do 11.00 sati.

Vašim dolaskom na start i laganom vožnjom, prema Vašim mogućnostima, izaberite rutu koja Vam odgovara.

Za djecu i osobe starije životne dobi, to može biti vožnja biciklističkim stazama oko Belog Manastira, Branjin Vrha, Šećerane.

Za ostale, koji su spremni na dužu avanturu, odredište može biti i Vinska cesta, te okolna mjesta, Kneževi Vinogradi, Kamenac,Karanac i sl., a krajnji cilj je Lovački dom u Zlatnoj Gredi, gdje će biti održan bogat zabavni program.

Sve informacije, kako se prijaviti, možete saznati ako skenirate QUAR COD s plakata, putem e-adrese:rekreacija.obz@gmail.com  ili putem facebook stranice, @febireosijek i Online prijave: shorturl.at/hOQ49

Osiguran je prijevoz nazad.