Bajkeri organizirali otvorenje sezone za Lukin korak!

foto: pixabay

Moto klubovi Vukovarsko-srijemske županije organiziraju 17. otvorenje moto sezone s humanitarnim karakterom koji će se održati u nedjelju, 16. travnja.

Cilj je skretanje pozornosti drugih sudionika u prometu na prisutnost i sigurnost motociklista na cesti.

Okupljanje će od 9,30 sati kod Udruge bajkera Rokovci-Andrijaševci te će se u 10 sati krenuti prema Gradištu kod domaćina MK Village Riders. Kolona će ići uz policijsku pratnju.

Za ovaj događaj biti će postavljena humanitarna kutija za dobrovoljne priloge u akciji Svi za Lukin korak kako bi otvorenje sezone dobilo viši smisao. Prikupljena sredstva biti će donirana na nabavku ortoza za Luku koji boluje od cerebralne paralize.

Podsjetimo, Luka je rođen 30. ožujka 2017. godine te mu je sa samo 9 mjeseci dijagnosticirana hipertonični i distonični obrazac. Njegovi roditelji svakoga dana posljednjih pet godina naporno vježbaju s njime kako bi napravio svoj prvi samostalni korak. Lukin najveći san je igrati nogomet s bratom.

Trenutno ide na neuro-rehabilitaciju u zagrebačke poliklinike Glavić, Polovina i Specijalnu bolnicu Goljak. Krenuo je i na preglede u njemačku dječju specijaliziranu kliniku Orthopädische kinderklinik Aschau i Ch, što ima svoju vrlo visoku cijenu.

Prošle jeseni obavljena je operacija koja je puno pomogla te se pokazala odlično za Lukin napredak. ,,Operacija je oslobodila tetive i zglobove, bolji su pokreti”, rekao je Lukin tata Marijan te nam pojasnio kako za njegovog sina ne postoji potpuno izlječenje, ali je moguće poboljšati stanje do te mjere da Luka samostalno obavlja svakodnevne aktivnosti.

Sada su mu neophodna vrlo skupa pomagala koja će mu omogućiti stabilizaciju i imobilizaciju nogu. Radi se o ortopedskim pomagalima koja nisu dostupna u Hrvatskoj, već u njemačkoj u klinici Orthopädische kinderklinik Aschau i Ch te koštaju preko 15.000 eura.

Ako želite pomoći Luki da ostvari svoj san i igra nogomet s bratom podatci za uplatu donacije su u nastavku.

ŽIRO-RAČUN: HR4323900013102398015

BIC-SWIFT KOD: HPBZHR2X