Dani sigurnosti u prometu u općini Popovac

Policijska postaja Beli Manastir u suradnji s Općinom Popovac i autoškolom „GAS“ iz Bilja danas je provela aktivnost u sklopu projekta „Roadpol – Dani sigurnosti u prometu“ koji traju od 16. do 22. rujna.

Danas se na području Općine Popovac provela kontrola korištenja sigurnosnog pojasa i upotreba mobilnog uređaja za vrijeme vožnje. Uzorni vozači nagrađeni su prigodnim poklonom.

,,PP Beli Manastir u periodu Dana sigurnost u prometu provodi niz preventivno-represivnih postupanja kao što su edukacije u vrtićima i školama, pojačan nadzor prometa usmjeren na utvrđivanje prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, prekomjerne brzine, korištenja sigurnosnog pojasa i korištenja mobitela za vrijeme vožnje”, rekao je načelnik PP Beli Manastir Ivica Tkalec te dodao: ,,Tri osnovna čimbenika koja aktivno utječu na sigurnost u prometu su vozači, vozilo i cesta. Stoga Policijska postaja Beli Manastir svoje aktivnosti usmjerava prema vozačima za što smo u suradnji s Općinom Popovac pripremili prigodne poklone te prisege koje uručujemo vozačima koji poštuju prometne propise”.

Prilikom zaustavljanja vozila vozače je pozdravio i načelnik Općine Popovac, Zoran Kontak: ,,Zahvaljujemo se na pozivu i vrlo rado smo se priključili akciji. Općina Popovac pripremila je prigodne poklone koji se sastoje od knjige o svetištu Marije Lurdske, reflektirajućeg prsluka i teglice meda za ove zimske dane”.

Tijekom ove godine na prometnicama Baranje život su izgubile četiri osobe zbog čega je načelnik Tkalec poslao apel svim vozačima: ,,Ostanite živi i spasite živote drugima!”.