Kerekeš teatar osvojio najmlađu publiku u Belom Manastiru – Crvenkapica napunila kazalište!

Nakon predstave „Robin Hood“ kojom je otvoren 8. Dječji kazališni festival u Belom Manastiru, u utorak je odigrana i dobro poznata priča o Crvenkapici koju je izvelo Gradsko kazalište „Joza Ivakić“ Vinkovci. Na radost organizatora, predstavu je nazočio veliki broj djece, pa je kazališna dvorana nakon dužeg vremena napokon bila puna (i u parteru i na balkonu) djece i dječjeg osmjeha, što je najveća nagrada belomanastirskom kazalištu, koje godinama brine za dječji kazališni repertoar. U srijedu u prije podnevnom terminu gostovao je Kerekeš teatar s edukativnom predstavom „Bibi i Bubi“ – o reciklaži otpada. Predstavu su uz redovne (najmlađe) posjetitelje, pogledali i učenici Posebnih odjela Osnovne škole „dr. Franjo Tuđman“ Beli Manastir u pratnji učiteljica. Svakako je bio to susret pun emocija i dječje radosti, koja su nakon predstave, strpljivo čekala da se upoznaju s Janom Kerekešem i prilikom da se s njim slikaju ili pak dobiju autogram s posvetom.

“Bibi i Bubi su spasili svijet u Belom Manastiru. Bilo nam je odlično, djeca su pratila i reagirala na točnim mjestima, smijali se kada smo bili smješni, a tišina kod djece značila je veliku zabrinutost kad smo počeli govoriti o činjenicama vezanim za prirodu, količine otpada i posljedicama za sve nas. Beli Manastir definitivno ima mlade naraštaje kazališne publike koja je predivno odgojena. Hvala na divnom gostovanju i puno pozdrava od Kerekesh Teatra” – izjavio je Jan Kerekeš za Baranju info.

Danas (četvrtak) gostuje Gradsko kazalište iz Županje s predstavom „Čudnovate zgode šegrta Hlapića“ s početkom u 18 sati, a u petak „Luckasti klauni“. Festival je organiziralo Gradsko kazalište Beli Manastir u suradnji s Centrom za kulturu, a pokrovitelj festivala je Ministarstvo kulture RH i Grad Beli Manastir. Ulaz na sve predstave je besplatan!