Župa sv. Lovre u Baranjskom Petrovom Selu u nedjelju obilježava 100 godišnjicu postojanja

foto: MB Press

U nedjelju, 12. studenog 2023. godine, župa sv. Lovre, đakona i mučenika Baranjsko Petrovo Selo, slavi veličanstvenih 100 godina postojanja. Ova važna obljetnica označava stoljetnu vjernost, zajedništvo i duhovni rast unutar ove župe. Osnovana 1923. godine kao filijala župe Beremend, Baranjsko Petrovo Selo postalo je samostalna župa posvećena sv. Lovri, đakonu i mučeniku.

Središnja proslava ove značajne obljetnice započet će u 11 sati, kada će vjernici i uzvanici zajedno sudjelovati u svečanoj euharistijskoj službi. Svetu misu predvodit će monsinjor Đuro Hranić, nadbiskup, čime će dodatno obogatiti duhovnu dimenziju ove svečanosti. Ovaj poseban događaj privući će vjernike iz cijele zajednice, kao i goste iz drugih župa i gradova, stvarajući tako jedinstvenu priliku za zajedničku molitvu, zahvalnost i slavlje.

Ova 100. godišnjica župe sv. Lovre, đakona i mučenika Baranjsko Petrovo Selo, predstavlja ne samo povijesni trenutak, već i priliku za zajedništvo, ljubav i duhovni rast. Ujedinjeni u vjeri, vjernici će proslaviti svoju prošlost, sadašnjost i budućnost, ispunjeni nadom, zahvalnošću i ljubavlju prema Bogu i svojoj zajednici.