Najbolji mladi poljoprivrednik je Goran Vrabec, dok je treće mjesto osvojio Ivan Gerštmajer Zelember iz Zmajevca

Peti natječaj za izbor najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika/cu 2021. koji organizira Sunčana Glavak, hrvatska zastupnica u EP i ambasadorica projekta za Hrvatsku iz redova EPP, Ministarstvo poljoprivrede RH i medijski pokrovitelj Jutarnji list došao je svome kraju. Danas je u Zagrebu održana svečana dodjela nagrada i proglašenje najboljih. 

Najbolji mladi hrvatski poljoprivrednik za 2021. godinu je Goran Vrabec, vlasnik obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva (OPG) iz Zagorja koje se bavi proizvodnjom chili papričica.

Vrabec  je izabran između 21 finalista, a za prvo mjesto je dobio i novčanu nagradu Zagrebačke banke u iznosu od 25 tisuća kuna.

Drugo mjesto i novčanu nagradu od 15 tisuća kuna dobila je Brankica Borović, čiji se OPG bavi proizvodnjom prirodne, dermatološki ispitane kozmetike s mirisom smilja i bademova ulja.

Treće mjesto i nagrada od 10 tisuća kuna, prema glasovima stručnog žirija, pripala je vinaru Ivanu Gerštmajeru Zelemberu.

Pobjednik po izboru čitatelja Jutarnjeg lista je Ivan Palčić čiji se OPG bavi ratarskom proizvodnjom. 

U žiriju koji je ocjenjivao projekte bili su: Marijana Petir, predsjednica Saborskog odbora za poljoprivredu i bivša ambasadorica projekta, Zdravko Tušek, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, Željka Josić, državna tajnica za demografiju i mlade, Jan Marinac, predsjednik Hrvatske udruge mladih poljoprivrednika, Vlatko Grgurić, urednik i voditelj emisije Plodovi zemlje na HTV-u, Zlatko Šimić, novinar Jutarnjeg lista, Marin Kukoč, konzultant za EU fondove – Spartium consulting, Dean Ban, direktor Instituta za poljoprivredu i turizam, Poreč, Antonio Maršić, voditelj SME centra Zagrebačke banke, Dražen Miloloža, viši stručni savjetnik Odjel za poljoprivredu HGK, te Zvonimir Kalić, najbolji mladi poljoprivrednik 2019.