3. Bistrigin – Prvenstvo Panonije u piciginu

U subotu, 17. kolovoza od 15 sati na pješčanoj dravskoj plaži pored Belišća odigrat će se 3. Bistrigin – Prvenstvo Panonije u piciginu čime se uz Beach Party otvara sezona kupanja na poznatoj Bistrinačkoj plaži.

Visok vodostaj Drave do sada nije pružao kupačima iz Valpovštine mogućnost osvježenja u najbržoj kontinentalnoj rijeci, no konačno se plaža pojavila! Bistrinačka plaža, jedna od najpoznatijih dravskih pješčanih plaža, otvara vrata svojim posjetiteljima u subotu 6. srpnja i to u velikom stilu – partijom dobrog Bistrigina! Natjecateljske ekipe trebaju brojati 5 igrača, kotizacija po ekipi iznosi 50kn, a organizatori su osigurali vrijedne nagrade. Suci će i ove godine ocjenjivati tri kategorije kroz deset minuta igre: atraktivnost, tehniku i izdržljivost. Naslov brani domaća ekipa Piciganci iz Bistrinaca, pobjedivši prošle godine ekipu koja je došla čak iz Dalmacije i nije krila iznenađenje ljepotama dravskih plaža.

Dok se u plićaku budu vodile borbe između bistriginaških ekipa, na obali će biti organiziran Karabatak Beach Party kojeg će moderirati poznati osječki DJ UMBO.

Hrane i pića neće nedostajati tako da će se moći probati lokalne delicije kao što su Karašnicla, Karaviršla, ali i razne vrste Karabatkova.

Prijave ekipa su moguće na službenom eventu i like stranici Karašicke Republike kao i na karasicka.republika@gmail.com te 0989373256.