Osvrt s Memorijala Franjo Bartolić 2022.

Tradicionalno vatrogasno natjecanje ručnom zaprežnom vatrogasnom štrcaljkom koje od prije nekoliko godina nosi naziv Memorijal Franjo Bartolić održano je i ove godine na igralištu NK Petlovca ovog vikenda.

Program Memorijala je započeo je postrojavanjem vatrogasaca i obraćanjem član zapovjedništva DVD-a Petlovac Branko Vuk, nakon kojega su se prisutnima još obratili predsjednica općinskog vijeća općine Petlovac Andrijana Bartolić Baksa i zapovjednik VZ Osječko-baranjske županije Zoran Pakšec koji je i Memorijal proglasio otvorenim. Nakon otvorenja i pozdravnih riječi, ekipa djece DVD-a Petlovac pred više od 150 vatrogasaca i 100 gledatelja ponosno je pokazala što je naučila na treninzima u posljednje četiri godine.

Natjecanju se prijavilo 15 ekipa iz 14 DVD-ova, a ukupno je bilo predstavnika iz 17 DVD-ova iz 2 države Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Natjecali su se u 2 kategorije Muškoj A i B.

U kategoriji Muških B ekipa treće mjesto osvojila ekipa DVD-a Zenica, drugo mjesto ekipa DVD-a Beli Manastir, dok je pobjedu odnijela ekipa domaćina DVD-a Petlovac. Najveća je konkurencija bila u kategoriji Muških A ekipama u kojima je bilo prijavljeno 7 ekipa. Treće mjesto u kategoriji muška A ekipa pripalo je ekipi DVD-a Karanac, drugo mjesto pripalo je ekipi DVD-a Antunovac, dok je sa impresivnim vremenom jedne minute i šesnaest sekundi pobjednička ekipa bila ona iz DVD-a Marijanci.

Najboljim ekipama je pehare uručio predsjednik DVD-a Petlovac Tomislav Kuček i zapovjednik VZ Baranja Ivica Novak, te je nakon podjele uslijedila zabava uz nekoliko glazbenih sastava i DJ na samom kraju. Memorijal je i ove godine posjetilo više od 300 ljudi, koji su se družili i zabavljali uz natjecateljsku stazu i glazbu u domu kulture.