149 novopozitivnih u OBŽ

foto: OBŽ

U posljednja 24 sata s područja Osječko-baranjske županije novopozitivno je 149 osoba, od ukupno 441 testirane osobe, izvijestio je danas županijski Stožer na konferenciji za medije. Također, govorilo se o mjerema tijekom obilježavanja Međunarodnog praznika rada.

Najviše novopozitivnih osoba ima prebivalište na području Grada Osijeka i to njih 63. Zatim, 10 na području Belog Manastira, po 8 na području Belišća i Valpova, 7 iz Đakova i Našica.

Trenutno su 133 pozitivne osobe hospitalizirane u dvije bolnice na području županije, a njih 34 je na respiratoru.

Dvije su preminule osobe u dobi od 68 i 85 godina.

1.532 osobe su u samoizolaciji. Policija je provjerila 14 osoba s propisanom mjerom samoizolacije te je utvrđeno jedno kršenje.

Načelnik Stožera Ivan Hampovčan rekao je kako masovna okupljanja i dalje nisu dozvoljena te da vrijede i za obilježavanje Međunarodnog dana rada, ali da je roštiljanje u prirodi dozvoljeno uz pridržavanje osnovnih epidemioloških mjera kojima se ograničava maksimalan broj osoba do 10 iz dva kućanstva.

Stožer je uputio preporuku za pojačani nadzor pridržavanja mjera tijekom Dana rada.

Ravnatelj KBC-a Osijek, Željko Zubčić, rekao je na konfereniciji kako od 106 hospitaliziranih u toj bolnici njih sedam primilo je jednu dozu cjepiva, a dvoje obje doze.

Glavni županijski epidemiolog, Dijanić, rekao je kako je na području županije od početka cijepljenja utrošeno preko 60 tisuća doza. Dodao je kako je ovaj tjedan stiglo preko 10 tisuća doza od sva četiri proizvođača, dakle i Johnson&Johnson. Najviše je pristiglo, više od pola ukupne količine, Pfizera.