Inovativno rješenje – Stanica za popravak bicikla

Tvrtka Lepus konstrukcije, iz Belog Manastira, osmislila je inovativno  rješenje stanice za popravak bicikla.

Kroz sam grad Beli Manastir  prolazi EuroVelo 6  ruta ( Atlantik – Crno more ) zbog čega je izgrađena i biciklistička staza uzduž cijele Osječke ulice koja se spaja na Beljske  vinske ceste. Uz biciklističku stazu prema projektu biciklističke staze grada Belog Manastira tvrtka Lepus  izradila je biciklističku stanicu za odmor biciklista koja se sastoji od nadstrešnice s 10 mjesta za parkiranje bicikla i nadstrešnice pod kojom se nalaze tri klupe i inovativna stanica za popravak bicikla .

Stanice za popravak bicikla već se proizvode u svijetu ali ono što je inovativno na njihovom proizvodu su podesive ”ruke” za prihvat bicikla na koje možete postaviti bilo koji bicikl i podesiti si kako vam najbolje odgovara za popravak ,  stanica ima 10 alata za popravak bicikla na nehrđajućim sajlama koji se izvlači i samostalno uvlači , također sadržava i ručnu pumpu s manometrom do 10 bara .

Saznajemo od direktora tvrtke Nebojše  Lukića  da je ovo tek jedan u nizu proizvoda koje imaju u planu napraviti i plasirati na tržište. Naglašavaju kako će proizvod stalno usavršavati. Od kada su osnovali tvrtku znali su da žele raditi vrhunski proizvod i prepoznali su ideju u razvoju biciklizma u svijetu. Kada su počeli realizirati ideju vidjeli su nedostatke u svjetskim proizvodima i odlučili napraviti proizvod što profesionalnije i funkcionalnije. Isto tako navode da im je kvaliteta bitnija od kvantitete a pri samoj ideji posavjetovali su se s biciklističkim udrugama kako bi proizvod bio ne samo izvana lijepo dizajniran već i krajnje funkcionalan.

Plan i želja im je baviti se proizvodnjom biciklističke urbane opreme, ali uz to na lokalnoj razini bave se proizvodnjom urbane opreme te ostalim bravarskim proizvodima i uslugama .

Kao planove za budućnost navode proširenje prodaje na cijelu Hrvatsku  i Europu.