Svečano otvoreno novouređeno dječje igralište

Jučer u Petlovcu održano je svečano otvorenje obnovljenog dječjeg igrališta koje je sponzorirano od strane HEP-a i Općine Petlovac, a pokretač projekta je petlovačka udruga žena Fijolice. Petlovačka djeca oduševljena novim igralima, odmah nakon škola i vrtića krenula su u isprobavanje novog dječjeg igrališta.

Na otvaranju igrališta osim velikog broja djeca,  okupio se i velik broj roditelja što pokazuje koliko je značajno igralište za zajednicu. Obnovljeno dječje igralište služit će djeci u slobodno vrijeme, ali i učenicima tijekom nastave tjelesne i zdravstvene kulture kao i vrtićkoj djeci jer se nalazi u neposrednoj blizini vrtića i osnovne škole koji nemaju dvoranu za tjelesni.

Fijolice su se prijavile na natječaj HEP-a „Svijetlo na zajedničkom putu“, specijaliziran za udruge te su ostvarile 8 000kn sredstava, od čega su popravljena pokidana igrala i kupljene nove ljuljačke, klackalica, koševi te gumene podloge za penjalicu i tobogan. S obzirom da to nisu velika sredstva pripomogla je i općina Petlovac koja je financirala  nabavku penjalice te troškove betoniranja temelja za penjalicu.

Prije svečanog otvaranja mještanima se obratila Lidija Vuk, predsjednica udruge žena Fijolice kako bi nazočne upoznala s projektom, nakon čega je sve djecu i roditelje pozdravio načelnik općine Milan Knežević.

„ Financijskim sredstvima obnovu dječjeg igrališta financirali su HEP kroz projekt  Svijetlo na zajedničkom putu te Općina Petlovac sa dvostruko većim iznosom. Drago nam je da  smo dobili financijsku podršku za obnovu dječjeg igrališta. Ovim putem bi se zahvalila svim volonterima koji su pomogli na obnovi dječjeg igrališta“ -izjavila je Lidija Vuk predsjednica udruge žena Fiolice.

„Mi smo tu kao podrška i drago nam je da se udruge javljaju  na druge natječaje izvan općine jer samim time možemo privući više financijskih sredstava jer općina ima ograničene resurse. Ovaj projekt puno znači  za našu zajednicu odnosno za djecu te jedan više razlog da roditelji svoju djecu dovedu na igralište.“ – izjavio je Milan Knežević načelnik općine Petlovac.