Etnološki centar obišlo više od 7000 posjetitelja

foto:MB PRESS

Kako ističu u Centru, od otvorenja do danas posjetilo ga je više od 7000 posjetitelja, čime je opravdano njegovo postojanje. Inače, projektom je u prvih 5 godina rada Centra planirano 5000 posjeta, a u ovome trenutku već sad imaju 7000 posjeta prije trećeg rođendana. Etnološki centar baranjske baštine svečano je otvoren 18.svibnja 2016. godine.

Osnovna djelatnost centra je očuvanje etnoloških blaga Baranje, kroz stvaranje nove turističke ponude i poticanje razvoja kulturnog turizma. U sklopu Centra stalni je postav materijalne i nematerijalne kulturne baštine etničkih skupina na prostoru Baranje od kraja 19. do sredine 20. stoljeća.

U posljednje vrijeme većina belomanastirska manifestacija održava se u Etnološkom centru baranjske baštine bilo da je riječ o kulturnom, zabavnom ili nekom drugom događanju.

Objekt sadrži prostor za stalne postava, prostor s povremenim postavima/izložbama, vrtni paviljon s pozornicom i 100-tinjak sjedećih mjesta, veliku konferencijsku dvoranu te suvenirnicu.

Etnološki centar baranjske baštine je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU i to iz operativnog programa Regionalna konkurentnost 2007. – 2013.,a ukupna vrijednost projekta iznosila je 8.865.304,65 kn.