Obavijest Općine Kneževi Vinogradi o prijavi šteta od prirodne nepogode

foto: Új Magyar Képes Újság

Radi sagledavanja i utvrđivanja mogućih šteta od posljedica velikih količina oborina, vjetra i tuče, koji su unazad nekoliko dana, a posebno 04. kolovoza 2020. zahvatile područje Općine Kneževi Vinogradi i mogućeg podnošenja zahtjeva za proglašenjem prirodne nepogode sukladno zakonskim propisima obavještavaju se vlasnici ratarskih i povrtlarskih kultura, trajnih nasada voćnjaka i vinograda, te stambenih objekata i drugih dobara ukoliko su pretrpjeli štetu uslijed nepovoljnih vremenskih uvjeta velike količine oborina, grada, vjetra i sl. na ratarskim i povrtlarskim kulturama, trajnim nasadima voćnjaka i vinograda, te stambenim objektima i drugim dobrima da zaključno do 25.kolovoza 2020.godine u vidu prvog priopćenja prijave svoju štetu.

S obzirom da se prvo priopćenje ne smatra prijavom štete od elementarne nepogode i nije uvjet za kasniju prijavu štete, koja slijedi po možebitnom proglašenju, dovoljno je u vidu dopisa navesti slijedeće podatke:

– Podatke o vlasniku
– Podatke o dobru na kojem je nastala šteta (površina, vrsta kulture i sl.)
– Procijenjenu štetu postotku
– Fotografije stanja

PRVO PRIOPĆENJE možete dostaviti na mail opcina@knezevi-vinogradi.hr

Nakon prikupljenih podataka u vidu prvog priopćenja Općina Kneževi Vinogradi će zatražiti proglašenje prirodne nepogode za ona dobra za koja su ispunjeni zakonski uvjeti, kada slijedi prikupljanje prijava sukladno zakonskim propisima.

Za dodatna pojašnjenja molimo se obratiti Općini Kneževi Vinogradi na telefon 031/730-938, gdje ćemo Vam pojasniti sve nedoumice.