Stiže novi SSD uređaj Ultimate SU720 kapaciteta do 1 TB

Iz Adate stiže Ultimate SU720 – SSD uređaj koji se priključuje na SATA  sučelje propusnosti 6 Gb/s. Savršen za korisnike koji se žele s tvrdog diska prebaciti na SSD, SU720 nudi visoke performanse i veliku pouzdanost po povoljnoj cijeni. Opremljen 3D NAND memorijom i inteligentnim SLC cacheom, SU720 dostiže brzine čitanja odnosno zapisivanja do 520 odnosno 450 MB  po sekundi.

SU720 zasnovan je na naprednoj 3D NAND flash memoriji i dolazi u kapacitetima od 500 GB do 1 TB te nudi poboljšanu učinkovitost i robusnost, uz bolji odnos cijene i performansi nego ikada do sad. SU720 također nudi kontinuirane brzine čitanja/zapisivanja do 520/450 MB1 po sekundi i podržava SLC cache. SU720 opremljen je tehnologijama zaštite podataka i ispravljanja grešaka za veću trajnost te nudi nasumično čitanje/zapisivanje brzinama do 50K/65K1 po sekundi, što je do 2,5 brže od uobičajenih tvrdih diskova.

U uređaj SU720 ugrađena je tehnologija ispravljanja grešaka Low-Density-Parity-Check (LDPC) koja pomaže smanjiti podatkovne greške i povećava integritet podataka te time štiti vrijedan sadržaj od uništavanja.

„Za razliku od tvrdih diskova, SU720 nema mehaničkih dijelova što ga čini otpornijim na padove i udarce. Prednosti su mu i široki raspon temperatura na kojima može raditi (0° C – 70° C), tih rad te energetska učinkovitost“, pojašnjavaju iz Adate.

Svaka kupovina uređaja SU720 omogućuje besplatno preuzimanje softvera ADATA SSD Toolbox i alata za migraciju podataka, ističu iz kompanije i dodaju da SSD Toolbox omogućuje korisnicima upravljanje uređajem, pružajući informaciju o trenutnom statusu, razini potrošenosti i očekivanom životnom vijeku. Alat za migraciju je osobito koristan za sve one koji prelaze s tvrdog diska na SSD jer omogućuje jednostavan i brz backup i migraciju sadržaja cijelih diskova, uključujući operacijski sustav. Ultimate SU720 dolazi s tri godine jamstva.