22. Međunarodni etno susreti u Bilju uz smotru folklora i domaće proizvode

foto: MB Press

Danas je u perivoju dvorca Eugena Savojskog održan prvi dan 22. Međunarodnog etno susreta u Bilju ,,Oj Baranjo lipa i bogata”.

Brojni posjetitelji tijekom popodneva uživali su u smotri folklora, a zatim u koncertu tamburaškog sastava Ravnica. Bogata ponuda domaćih proizvoda te dječje etno igrice dio su današnjeg programa.

,,Više od 40 izlagača s područja cijele županije ponudilo se svoje domaće proizvode. Sajamska ponuda drugačija je u odnosu na druge manifestacije, na Međunarodnim etno susretima nemamo običaj prodavati proizvode od plastike i sličnih materijala, već stavljamo naglasak na izvornosti i autohtonosti domaćih proizvoda i rukotvorina”, istaknula je ravnateljica Kulturno-razvojnog centra Općine Bilje, Ivana Plaščak.

Sutra je drugi dan manifestacije, a počinje u 16 sati sa sajmom domaćih proizvoda te predstavama za djecu te dječjoj etno igraonici. Glazbeni program počinje i 17 sati sa Zoran Majstorović Kvartetom zatim Sebastijanom & Bendom, a za kraj nastupat će Luka Nižetić.

Općina Bilje prepoznata je kao turistička destinacija sa šarolikom ponudom, a etno susreti uz Paprika fest i Ribarske dane dobro je poznata i posjećena.

,,Definitivno je budućnost u turizmu, a uz poljoprivredu je najbitnija grana gospodarstva u Općini Bilje. Sve manifestacije služe za dobru promociju općine, a uz svu prirodu trebamo pokazati kulturu, baštinu i gastronomiju koju imamo. Nastojimo podržati sve što služi stanovnicima Općine Bilje”, rekao je načelnik Općine Bilje Željko Cickaj.

Dodao je kako Općina maksimalno pomaže turističkim subjektima te proizvođačima koji svoje domaće proizvode bez naknade prodaju na takvim manifestacijama.