Pozitivna 21 osoba s područja OBŽ

foto: OBŽ

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ u posljednja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 251 uzorak od kojih je 21 bio pozitivno na koronavirus, priopćio je danas županijski Stožer.

Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području Osijeka (5), s područja Strizivojne tri, iz Čepina, Bilja, Donjeg Miholjca i Donje Motičine su po dvije pozitivne osobe, a s područja, Đakova, Našica, Feričanaca, Kneževih Vinograda i Podgorača dolazi po jedna novopozitivna osoba.

Na bolničkom liječenju nalazi se 46 osoba koje su oboljele od COVID-19, i to 34 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 7 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 12 pacijenta s tim oboljenjem.

U posljednja 24 sata nije bilo preminulih osoba pozitivnih na koronavirus. Zadnji dan bez preminulih osoba od koronavirusa je bio 4. travanj.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalaze 659 osoba. Policijski službenici proveli su 9 provjera osoba u samoizolaciji i nisu utvrdili su kršenje propisanih mjera.

Obavili su i 134 nadzora ugostiteljskih objekata, pri čemu također nisu utvrdili kršenja propisanih mjera. Inspektori i službenici civilne zaštite u posljednja 24 sata obavili su 35 nadzora provođenja epidemioloških mjera (18 u ugostiteljskim objektima, 6 u prodavaonicama, 5 u trgovačkim centrima i 6 nadzora u drugim uslužnim djelatnostima) i nisu utvrdili nepravilnosti.