26 novopozitivnih osoba s područja Osječko-baranjske županije

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus su testirana ukupno 274 uzoraka od kojih je 26 bilo pozitivno.

13 novopozitivnih osoba je s područja grada Osijeka, po dvoje iz Đakova i Darde te po jedna novopozitivna osoba iz Valpova, Našica, Belišća, Donje Motičine, Gorjana, Marijanaca, Podgorača, Punitovaca i Viškovaca.

Na bolničkom liječenju nalazi se 97 osoba oboljelih od COVID-19, i to 62 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 9 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 35 pacijenata s tim oboljenjem.

U zadnja 24 sata u KBC Osijek i OŽB Našice preminulo je četvero COVID pozitivnih osoba u dobi od 77 do 83 godina.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se nalazi 708 osoba.

Policijski službenici provjerili su poštivanje mjere samoizolacije za 12 osoba, od kojih je jedna bila prema dojavi i sve su zatekli na prijavljenoj adresi. Obavili su i 108 nadzora objekata pri čemu nisu utvrdili kršenje propisanih mjera. Inspektori civilne zaštite izvršili su 52 nadzora pri kojima su utvrdili tri nepravilnosti za koje su izdali nalog za otklanjanje.