30-ak djece s područja Baranje treniralo u Ljetnom nogometnom kampu

Kroz tri dana ovoga tjedna održan je Ljetni nogometni kamp u organizaciji ŠNK Baranja Belje i belomanastirske Škole nogometa na igralištu u Šećerani. Tijekom kampa trenirali su juniori i kadeti dakle do 18 godina.

U ovom nogometnom kampu sudjelovalo je tridesetak djece s područja cijele Baranje, točnije s područja Belog Manastira i prigradskih naselja, općine Petlovac, općine Popovac i općine Draž.

,,Htjeli smo djeci približiti nogomet na način da nakon 16 napunjenih godina ne odlaze odmah u seniorsku kategoriju već da postoje kadeti i juniori te da moraju igrati sa svojim vršnjacima, a ne odlaziti u seniorski nogomet gdje se ne mogu profilirat kao igrači”, rekao je predsjednik ŠNK Baranja Belje, Mario Kedmenec.

Glavni trener mladima kroz kamp bio je područni instruktor HNS-a Marin Smoje uz svoj tim i licencirane trenere domaćeg kluba Ivana Getta i Maria Mravlinčića.

,,Ova tri dana htjeli smo približiti djeci proces treninga, naglasili ono što im u ovom trenutku nedostaje. Izuzetno mi je drago da sam ovdje, ima materijali, ali nedostaje rada. Zadovoljan sam njihovim odnosom prema treningu i njihovo je samo trenirati. Kadeti i juniori su u osjetljivoj dobi. Bez ozbiljnog rada i ozbiljnog treninga nema napretka i budućnosti”, zaključio je područni instruktor HNS-a Marin Smoje.

Kako saznajemo s ŠNK Baranje Belje ovakav tip kampa mogao bi se ponovno održati u rujnu.