5 najčešćih navika loših lidera

Novoosnovane kompanije onoliko su dobre koliko i ljudi koji ih vode, što je za snažne i sposobne lidere odlično, ali za one ostale baš i ne. Naravno, „oni ostali“ ne moraju ostati takvi jer loše se navike i način vođenja poslovanja mogu promijeniti ukoliko se riješe navika koje ih koče. A ovdje ćemo spomenuti pet najčešćih u loših lidera.

1. Ne slažu se sa suosnivačima

Profesionalno neslaganje može biti konstruktivno, ali ako se neslaganje pretvara u sukob iznova, dolazi se do problema. S vremenom će odnos puknuti, a to će ostaviti posljedice na organizaciju, koja se u najgorem slučaju može potpuno raspasti. Zato je jako bitno naučiti primiti kritiku, čuti negativan komentar i prihvatiti da se mišljenja razlikuju, posebno kad se radi o vama najbližim suradnicima, onima s kojima ste započeli posao.

2. Ne mogu “povući okidač”

Svaki proizvod ima svojih mana, ma u kojoj god fazi bio. Zato se osluškuje bilo javnosti, mušterija, pa i zaposlenika. Strah od kritika i neuspjeha lošije će lidere odvajati od boljih jer oni će uvijek odugovlačiti i strahovati od onoga što bi se moglo dogoditi ako nesavršen proizvod izađe na tržište. Naravno, nemogućnost donošenja odluka u tom smislu može se pojavljivati i u drugim aspektima poslovanja.

3. Nemaju poštovanja prema zaposlenicima

Možda i najgora odlika lošeg lidera ili poslodavca jest izostanak poštovanja prema onima koji mu doprinose. Time stvara negativnu atmosferu, a samim time i lošije poslovne rezultate.

4. Zaboravljaju na detalje

Čest je slučaj da se u gužvi kakva nastaje tijekom opsežnog rada nešto smetne s uma. No, loši će lideri konstantno zaboravljati detalje, što ne samo da može izludjeti nego i utjecati na poslovanje. Zapisujte ako ne možete pamtiti.

5. Izostanak organizacijskih vještina

Nije dovoljno samo vikati na ljude oko sebe ili se pouzdati u podređene da će obaviti sav posao. Potrebno je da istinski lider ipak drži sve konce, bude upućen u svaki dio proizvodnog procesa i da ga zna organizirati na pravi način. I najbolji zapisuju što i kako, sve im je određeno u kalendaru. Učinite to i vi!