6. Dani medijske pismenosti: “U ravnoteži online i offline”

6. Dani medijske pismenosti u organizaciji Agencije za elektroničke medije i Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, u suradnji s brojnim partnerima i uz podršku Ministarstva kulture i medija i Ministarstva znanosti i obrazovanja, održavaju se od 24. do 30. travnja 2023.

Ove su godine stigli u Područnu školu Branjin Vrh. Škola je ugostila Danielu T. Herman (Gradsko kazalište Beli Manastir/ Centar za kulturu) koja je s učenicima razgovarala o prednostima i opasnostima interneta, društvenih mreža i influensera. Ujedno, budući da je kazalište provodilo preventivne predstave o trgovini ljudima, govoru mržnje, vršnjačkom nasilju i nasilju u obitelji u suradnji s Odjelom prevencije Policijske uprave osječko – baranjske, učenici su se uključili u raspravu o cyber nasilju i opasnostima raznih TikTok izazova. Na kraju radionice, učenici su imali glumački zadatak u kojem su odglumili da su influenseri koji pozitivno utječu na vršnjake ili čine dobra djela.

U projektu su sudjelovali Gradsko kazalište Beli Manastir, Centar za kulturu Grada Belog Manastira i Područna škola Branjin Vrh.