7 tipova mama koje trebaš u svom životu!

foto: Pixabay

Bez obzira koliku obitelj imali, svakoj mami treba dobra prijateljica na koju će se uvijek moći osloniti, dobro se nasmijati s njom ili jednostavno šutjeti i znati da imate punu podršku. Danas vam donosimo nekoliko tipova mama koje je doista dobro imati u svom životu, one će vam pomoći prijeći preko svake prepreke, pobijediti svaki izazov i podsjetiti vas koliko su svi problemi koje imate zapravo sasvim obična sastavnica života, navodi Mamin kutak.

Majka poput vas

Uvijek je dobro imati u životu jednu ženu koja prolazi životni put vrlo sličan vašem. Veća je vjerojatno da dijelite iste probleme, pa će vam sigurno moći dati i koristan savjet kada se nađete u problemima, bez obzira radilo se o obiteljskim zavrzlamama, problemima s dojenjem, pelenama, nespavanjem i potpunom iscrpljenošću. Samo takva mama može razumjeti vašu razdražljivost, samo takva mama svojim savjetima može vam pomoći da sačuvate živce.

Smirena mama

Iako vam se čini da takve mame ne postoje, zapravo ih ima mnogo. To su mame s iskustvom koje su jednostavno s godinama naučile se nositi sa svim problemima. To je žena koja će svakog pokušati smiriti, bez obzira o kakvim se problemima radilo. To je mama koja vas spušta da čvrsto stojite na zemlji, a istovremeno odnosi paniku i nervozu svjesna da ona nikome nije pomogla u životu.

Iskusna mama

Ovaj tip mama najbolje reagira i u najstresnijim situacijama. Panika i strah zbog rata zubića, nespavanje ili grčeva, sve to najbolje rješava ova mama. Uvijek ćete u njoj pronaći utjehu i što je još važnije, provjeren i koristan savjet. Upravo činjenica da imaju mnogo prakse, ove mame su uvijek omiljene savjetnice novopečenim mamama. Ova mama razumije sve vaše strahove i prije nego ih izgovorite na glas. Ona se neće ljutiti ako ne uvažite njezin savjet jer je sve to prošla i svjesna je da majka ipak nekad više vjeruje svom instinktu nego drugima.

Iskrena mama

Ovaj tip mame neće se previše truditi da vam uljepša ono što ima za reći. Ona ne mari za ideale nasmiješene mame i veselog djeteta, već je žena koja će vam najbolje dočarati kako stvari doista stoje.

Mama koja prati trendove u roditeljstvu

Ova mama upoznata je sa svakim istraživanjem vezanim uz bebe, djecu, roditelje i trudnoću u posljednjih nekoliko godina. Ako mislite da ima koristi od ovih istraživanja koji se dana provode vrlo često i nerijetko na poprilično malim uzorcima, ova mama će vam dobro doći.

Tolerantna mama

Ova mama uvijek će rado izreći svoj stav, no nipošto neće pokušavati promijeniti vaše mišljenje ili stil odgoja. Dojenje ili ne, platnene ili jednokratne pelene, puštanje djeteta da plaće ili uzimanje na ruke već pri prvom mrštenju, ovoj mami je potpuno svejedno kako bi odgajate svoje dijete i nikada vas neće gledati ispod oka zbog vaših odabira. Ona je svjesna da radite velik posao i to joj je dovoljno.

Mama koja se ne ponaša kao mama

Ova mama će u svakom trenutku učiniti sve što je u njezinoj moći da dijete bude sretno, no nećete o tome puno pričati. Ona ne pretražuje Internet za svaki sumnjiv simptom kod djeteta, ne priča o osipu, pelenama, igračkama ili rastu zubića. Upravo ovaj tip mame će vas podsjetiti da bez obzira na majčinstvo niste prestali biti ona žena koja voli razgovarati o glazbi, filmovima ili kozmetici.