9. sjednica Gradskog vijeća Grada Belog Manastira

foto: MB Press

Danas je održana 9. sjednica Gradskog vijeća Grada Belog Manastira, a istaknute teme su druge izmjene proračuna te odluka o dodjeli pojedinačne državne potpore Baranjskoj čistoći, što je gradonačelnik Tomislav Rob komentirao na konferenciji prije sjednice.
Drugim rebalansom proračuna gradska blagajna povećana je za 10 milijuna kuna zbog projekata koji su u tijeku ili su planirani u budućem razdoblju.

,,Najznačajniji projekt je onaj od 3 milijuna kuna, a odobren je od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije za prometnicu u Poslovnoj zoni”, istaknuo je gradonačelnik Rob.

Dodao je kako rast cijena energenata poziva na oprez, ali da su ovim rebalansom financije stabilne do kraja godine.

,,U tijeku izmjena 111 rasvjetnih tijela, pokušat ćemo još kroz održavanje uštedjeti na električnoj energiji”, objasnio je.

Rob je istaknuo kako je potpisan ugovor u vrijednosti 550 tisuća kuna za sanaciju divljih deponija. Tim sredstvima sanirat će se sve postojeće divlje deponije na području Grada, a za prvi posao već je odabran i izvršitelj.

Što se tiče dodjele pojedinačne državne potpore Baranjskoj čistoći gradonačelnik je pojasnio: ,,Radi se o namjenskih sredstvima koja se prikupljaju od građana cijele Baranje za sanaciju deponije. Iz tih sredstava ovim putem nećemo prenijeti fizički novac nego ćemo opravdati sredstva koja će Baranjska čistoća investirala u dijelu sortirnice i preše. Oni su ukupno odradili skoro 2 milijuna troškova, a ovime se pokriva samo dio da njima ostane prostor da određeni dio mogu se javiti na EU projekte. Na iduću sjednicu Gradskog vijeća će ići i otpis dugova nenaplativih potraživanja građana Baranje od namjenskih sredstava. Namjenska sredstva se troše namjenski i služe smanjenju mješovitog otpada na odlagalištu”.