U nedjelju prva radionica u sklopu Mjeseca baranjske kuhinje

foto: TZ Baranje

Kotizacija za radionice iznosi 15 eura po osobi, dok je za djecu do 10 godina sudjelovanje besplatno

Turistička zajednica Općine Bilje, Turistička zajednica Baranje i Turistička zajednica Općine Draž s ponosom najavljuju početak Mjeseca baranjske kuhinje 2025., manifestacije koja od 5. do 25. listopada okuplja najbolje baranjske kuhare, domaćinstva i udruge u prezentaciji tradicionalnih jela i običaja.

Prva radionica održat će se u nedjelju, 5. listopada 2025. u 9:00 sati u OPG-u Šandor Juhas, Ulica Maršala Tita 165, Zmajevac, gdje će chef Šandor Juhas pripremati omiljeni baranjski specijalitet – pileći paprikaš s trgancima.

Kroz listopad posjetitelje očekuje niz kulinarskih druženja: od šarana u rašljama i gužvara, preko sarme u zemljanom loncu, do ribe iz tandora i perkelta od soma i štuke. Svako događanje započinje baranjskim doručkom, a gosti će imati priliku i sami sudjelovati u pripremi jela.

Kotizacija za radionice iznosi 15 eura po osobi, dok je za djecu do 10 godina sudjelovanje besplatno.

Prijave se vrše online putem linka.