A1 kupio srpskog pružatelja infrastrukturnih usluga Conexio

foto: Canva pro

A1 Grupa objavila je da je njena lokalna podružnica u Srbiji pristala preuzeti dio infrastrukture srpskog pružatelja usluga Conexio. Prema dogovoru između strana, detalji u vezi s transakcijom neće biti objavljeni, navodi ICT Business.

Ukupno cca. 850 kilometara cjevovoda koji će se nabaviti zatvorit će jaz između tržišta A1 Hrvatske i Bugarske, a također će osigurati rute prema Mađarskoj i Sjevernoj Makedoniji. Nakon završetka transakcije, A1 Grupa će moći položiti vlakna u cijevi i zatvoriti postojeću mrežnu infrastrukturu.

“Ovim ugovorom o imovini možemo uspješno nastaviti svoju strategiju rasta. A1 Srbija se pozicionira kao ozbiljan igrač u regiji, pružajući snažnu podršku lokalnom prometu potrebnom za mobilni backhauling i za pružanje drugih lokalnih usluga. Kontinuirana povezanost također je velika prednost za poslovne korisnike koji trebaju sveobuhvatna rješenja i povezanost na velike udaljenosti,” rekao je izvršni direktor A1 Grupe Thomas Arnoldner.

“Ovim ugovorom podižemo našu međunarodnu povezanost na novu razinu. A1 Grupa će moći ponuditi najsuvremeniju tehnologiju i sa ukupno 850 km spojnih cijevi širom Srbije moći će ponuditi vlakna duž ove pruge našim domaćim i međunarodnim kupcima”, dodao je Alejandro Plater, COO Grupa A1.

“Moći ćemo ponuditi usluge koje se izvode na vlastitoj upravljanoj infrastrukturi od Bospora do Austrije“, tvrdi Plater.

Svjetlovodne i mobilne mreže, poput 5G, za koje je A1 Srbija dobro pripremljen i željno iščekuje aukciju, trebale bi podržati brojne suvremene trendove koji su prisutni ili se velikom brzinom pojavljuju, ali i sve veće potrebe naših korisnika i tržišta, pojašnjavaju iz ovog telekoma i dodaju da završetak transakcije podliježe primjenjivom odobrenju kontrole koncentracije, navodi ICT Business.