Akcija “Plastičnim čepovima do skupih lijekova” u PU osječko-baranjskoj

Jučer, 16. lipnja, s početkom u 12,00 sati, u dvorištu Policijske uprave osječko – baranjske, tvrtki Drava International Osijek predani su prikupljeni plastični čepovi.

Čepove su Policijskoj upravi dostavili Društvo naša djeca, koji rade u sklopu Dječjeg gradskog vijeća Grada Osijeka te dječja gradonačelnica, kao i nekoliko škola s područja grada Osijeka i nekoliko osječkih dječjih vrtića.

Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske pokrenula je projekt pod nazivom „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“, u što se uključila i Policijska uprava osječko-baranjska.

Akciji skupljanja čepova pridružili su se i partneri Sindikat policije Hrvatske Glavna podružnica Policijske uprave osječko–baranjske, Regionalni klub IPA Osječko-baranjske, Savjet mladih osječko-baranjske županije, Dom zdravlja Osijek, te predstavnici Osječko-baranjske županije.

Zbog istaknutog osobnog zalaganja i visoke predanosti u prikupljanju značajnije količine čepova posebno se istaknula učenica osnovne škole Gunja, Iva Lukić kojoj je dodijeljena zahvalnica.

Sakupljajući plastične čepove, osim što činimo dobro za okoliš, ujedno činimo i hvalevrijedno humanitarno djelo, jer za kilogram plastičnih čepova Udruga oboljelih od leukemije i limfoma dobije jednu kunu i pedeset lipa. Prikupljene čepove otkupljuje tvrtka Drava International Osijek, koja je u obvezi naknadu za prikupljene čepove proslijediti Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske, za nabavu skupih lijekova.

Djelatnici Policijske uprave osječko–baranjske i suradnici treću godinu za redom provode akciju.

Ovom prilikom tvrtki Drava International predano je ukupno 1880 kilograma plastičnih čepova.