Akcija: “Plastičnim čepovima do skupih lijekova”

Sutra, 24. listopada 2019. godine, s početkom u 11,00 sati, u dvorištu Policijske uprave osječko – baranjske održat će se predaja prikupljenih plastičnih čepova tvrtki Drava International Osijek.

Akciji se pridružuju i partneri IPA osječko – baranjska, Sindikat policije Hrvatske Glavna podružnica PU osječko – baranjske, učenici osnovnih i srednjih škola te vijećnici Dječjeg gradskog vijeća Grada Osijeka.

Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske pokrenula je projekt  pod nazivom „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“, u što se uključila i PU osječko – baranjska.

Naime, sakupljajući plastične čepove činimo dobro za okoliš, a ujedno činimo i hvalevrijedno humanitarno djelo, jer za kilogram plastičnih čepova Udruga oboljelih od leukemije i limfoma dobije kunu i 20 lipa. Prikupljeni čepovi će, u suradnji s tvrtkom Drava International Osijek, biti dostavljeni tvrtki Gradskom komunalnom poduzeću Čakom d.o.o Čakovec, koja je u obvezi naknadu za prikupljene čepove proslijediti Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske, za nabavu skupih lijekova.