Amazon Prime Video preuzeo prvo mjesto od Netflixa

Parks Associates objavio je svoj ažurirani popis 10 najboljih američkih pretplatničkih over-the-top (OTT) video usluga, na temelju procijenjenog broja pretplatnika do rujna 2022. iz tvrtke OTT Video Market Tracke. Istraživačka tvrtka tako je analizirala tržište i pokazala da 83 posto širokopojasnih kućanstava ima barem jednu OTT uslugu, a 23 posto prihvaća devet ili više pretplata.

Parks Associates primjećuje da je 10 najboljih američkih pretplatničkih OTT video usluga prvi slučaj u povijesti ovog godišnjeg izvješća da Netflix nije na prvom mjestu. Istraživanje tvrtke pokazuje da je Prime Video nadmašio Netflix po broju plaćenih pretplatnika. Također, Peacock je prvi put ušao na listu 10 najboljih u 2022., dok se Showtime pomaknuo s liste.

“Usluge strujanja uvode nove sadržaje, usluge i partnerstva koji mijenjaju način na koji potrošači komuniciraju s videom”, rekla je Jennifer Kent, potpredsjednica istraživanja u Parks Associates.

“Netflixov plan podržan oglasima daje tvrtki način da ponovno pridobije pretplatnike koji su ostavili visoke cijene pretplate. Također daje Netflixu put do stvaranja jedinstvenih računa za one koji su u prošlosti bili zadovoljni dijeljenjem lozinki s prijateljima i obitelji. Uzbudljivo je vrijeme za praćenje ovih usluga, s puno poremećaja i promjena“, ističe Jennifer Kent.