Appleov App Store zabilježio rekordno poslovanje u 2018.

Foto:pixabay

Apple je objavio kako su korisnici njihova App Storea diljem svijeta oborili rekord u blagdanskoj potrošnji. Tako je taj servis između Badnjaka i Nove godine zabilježio promet od čak 1,22 milijarde američkih dolara. Korisnici su na Silvestrovo srušili dnevni rekord uz potrošnju od čak 322 milijuna dolara.

“App Store je zabilježio rekordno razdoblje i rekordan dan tijekom ovih blagdana. Zahvaljujući inspirativnom radu naših developera i podrške naših korisnika diljem svijeta, App Store je okončao sjajnu 2018. i eksplozivno ušao u 2019. godinu”, izjavio je Appleov viši potpredsjednik za marketing Phil Schiller.

Sve je to rezultiralo i rekordnim blagdanskim kvartalom za taj servis, a rekordi su pali u praktički svim kategorijama. Najpopularnije tijekom blagdana su bile kategorije gaminga i self-care rješenja, kako u prodaji aplikacija, tako i u plaćanju pretplata. Globalno gledano, najviše su se skidale igre za više igrača, a Fortnite i PUBG su bile u samom vrhu uz Brawl Stars, Asphalt 9 i Monster Strike.

Iz Applea su dodali kako sam početak 2019. otkriva smjer u kojem će korisnici App Storea ići ove godine. Tako su u prvim danima nove godine najviše pozornosti imale kategorije produktivnosti, zdravlja i fitnessa te edukacije čije su aplikacije zasjele na vrhove top lista.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here