Baranja Rural Trail – :BRUT ove godine uz bogat program

Danas je održana konferencija za medije povodom ovogodišnje manifestacije BRUT – Baranja rural trail, koji će se održati u lipnju. Manifestaciju organizira Udruga Baranja i turizam uz partnerstvo Turističke zajednice Baranje, Udruga Đola te uz podršku Grada Belog Manastira, Općine Kneževi Vinogradi, Općine Draž i Općine Popovac.

Ovogodišnje izdanje neće biti samo biciklistička utrka nego i kulturna, zabavna i turistička manifestacija promocije baranjskog kraja i baštine.

BRUT će se ove godine održati u dva izdanja i to onom baranjskom, a po prvi puta i vukovarskom.

Program počinje 17. lipnja na lokaciji Vinskog kompleksa Belje na Banovom brdu gdje će se održati konferencija ,,Baranja i turizam” na temu interdisciplinarnog pristupa stvaranju cikloturističkog doživljaja u ruralnom području. Nakon cjelodnevnog programa prvog dana manifestacije sve posjetitelje očekuje koncert Psihomodo popa iza Gradskih bazena Beli Manastir.

Sama utrka održat će se 18. lipnja sa startom u 10 sati, a otvorit će ju Davor Gobac. Utrka počinje i završava iza Gradskih bazena u Belom Manastiru. Navečer će koncert održati Gustafi.

Baranja Rural Trail – :BRUT je biciklistička utrka koja se vozi po neasfaltiranim cestama, surducima, šumama i poljima Baranje u dužini od 25 ili 50 kilometara.

Dodatak ovogodišnjom manifestaciji bit će Mistični bus koji je osmišljen kao turistički interpretativni program koji obuhvaća obilazak Baranje, ambijentalne predstave, degustacije, ručak te večeru. U sklopu ture posjetitelji će stupiti u interakciju s likovima iz baranjske povijesti te tamo i sami postati dio ambijentalno turističke predstave. Mistični bus bit će u 18. i 19. lipnja u popodnevnim satima.

Ove godine će se verzija Bruta održati i u Vukovaru, u rujnu.

Cijeli program možete pronaći ovdje.

Prijave su otvorene i dostupne ovdje.