Baranjac ostvario zavidan rezultat na Svjetskom prvenstvu na 100 km

Proteklog vikenda u Berlinu održano je Svjetsko prvenstvo na 100 km gdje je sudjelovalo 17 predstavnika Hrvatske, a u ultramaratonu okušao se i jedan Baranjac.

Vedran Jesenović iz Kozarca ostvario je vrijeme od 7:40:08 h te je s tim rezultatom zauzeo 63. mjesto u muškoj konkurenciji od 109 atletičara. Tim rezultatom bio ostvario je drugi najbolji rezultat od hrvatskih predstavnika te time direktno sudjelovao da muška ekipa bude 14. od 22 ekipe na prvenstvu.

Mladi Baranjac tako je ostvario osmi najbolji rezultat svih vremena u Hrvatskoj.

Osim sportskih uspjeha Vedran je zaposlen u HEP ODS-u te ima dva završena fakulteta s time je stekao zvanje magistra elektrotehnike i ekonomije.

,,Moji sportski uspjesi mogu biti motiv i poticaj ostalim Baranjcima da se krenu baviti trčanjem i sportom uopće”, naglasio je Vedran za Baranju info.

Naslove svjetskih prvaka ponijeli su Floriane Hot iz Francuske kod žena (7:04:03 h) i Haruki Okayama iz Japana kod muškaraca (6:12:10 h). Iz Hrvatske su najbolje plasmane ostvarili Silvia Šimunović rezultatom 7:52:53 h, koji je bio dovoljan za 19. mjesto, i Zdravko Jadrijev, koji je osvojio 48. mjesto rezultatom 7:20:52 h.