Baranjac rekorder vikenda, napuhao 3,13 promila

foto: MB Press

Na području PU osječko-baranjske od 24. do 26. svibnja evidentirano je 28 vozača (18 vozača osobnih automobila, šest vozača bicikala, dva vozača električnih romobila, jedan vozač teretnog automobila i jedan vozač lakog četverocikla) koji su bili pod utjecajem alkohola, objavila je u ponedjeljak PU osječko-baranjska.

Jedan vozač osobnog automobila odbio se podvrgnuti ispitivanju na prisutnost droga u organizmu. Policija izdvaja najveću prisutnost alkohola koja je evidentirana kod 44-godišnjaka u Belom Manastiru.

“Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 8,30 sati u Belom Manastiru, kada je u nadzoru prometa zatečen 44-godišnji biciklist. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost od 3,13 promila alkohola u krvi.”, navodi policija u izvješću.
 
U navedenom razdoblju osim alkohola evidentirano je još 164 prekršaja od kojih je 96 prekršaja prekoračenja brzine, 24 nekorištenja sigurnosnog pojasa, sedam nepropisnog korištenja mobitela, jedan upravljanja neregistriranim vozilom, jedan upravljanja pod zabranom te 35 ostalih prekršaja.