Baranjska čistoća ulaže u novi infrastrukturni projekt

Baranjska čistoća ulaže u novi infrastrukturni projekt usmjeren na djelatnike koji će ovim putem dobiti prostor za presvlačenje i higijenu koji do sada nisu imali. Radi se o višenamjenskom, montažnom objektu koji će biti postavljen u krugu deponije i reciklažnog dvorišta u Belom Manastiru.

Objekt od 200 kvadratnih metara sastoji se od skladišnog prostora, ureda i sanitarnog prostora za 25 djelatnika koji izravno rade na prikupljanju otpada, odnosno kamionima, te na reciklažnom dvorištu te u sortirnici.

Direktor Baranjske čistoće, Damir Paulić, objašnjava kako djelatnici do sada nisu imali adekvatan prostor za presvući se tijekom radnog vremena, a obzirom na posao kojim se bave to je prijeko potrebno.

S trenutačnom infrastrukturom to nije bilo moguće, te je zato odlučeno za nabavku novog. Vrijednost ovog objekta je 600 tisuća kuna, a ugovor s tvrtkom Tehnix iz Donjeg Kraljeva je potpisan. Isporuka se očekuje ovaj tjedan, kada počinje i montaža. Objekt se sastoji od 18 dijelova koji se u roku od 10 dana sastave u cjelokupan objekt sa svim potrebnim namještajem.

Osim namještaja ovaj objekt uključuje sanitarije, struju, grijanje, klimu i sve drugo što je potrebno. Radnici će u svom prostru imati ormare za spremanje odjeće.

Baranjska čistoća prošloga tjedan uložila je i u ove priključke za industrijsku struju koja im je potrebna za pokretanje velikih strojeva kojim se redovno služe. Paulić otkriva kako su do sada imali priključke samo za rasvjetu koja nije bila dovoljne snage. Ova aktivnost provedena je u suglasnosti s HEP-om.