Beli Manastir posjetio ministar Pavić i potpisao ugovor za novu rasvjetu u Šumarini

Danas je Beli Manastir posjetio ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Marko Pavić i Tomislav Petric, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata. Obišli su završeni PEER centar u Šećerani i gradilište Gradskih bazena u Belome Manastiru.

Gradska uprava Belog Manastira ugostila je ministra i ravnatelja te ih provela kroz prostorije PEER centra obzirom da su projekti financirani kroz Operativni program konkurentnosti i kohezija 2014.-2020., provedbom Intervencijskog plana Grada Belog Manastira i Općine Darda. Prilikom obilaska službenici Gradske uprave objasnili su gostima namjenu svakog djela zgrade te se posavjetovali o najboljem načinu iskorištavanja i opremanja prostora. Usput, posjetili su i gotovu kuglanu u kojoj su prvi isprobali njene funkcije s nekoliko bačenih kugli.

”Jako je lijepo vidjeti ovakve centre koji će se baviti društvenim poduzetništvom s programima koji će se baviti mladima.” – komentirao je Marko Pavić, ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Nakon obilaska u konferencijskoj dvorani PEER centra potpisan je ugovor u vrijednosti 200.000 kuna koji će se uložiti u novu, energetski učinkovitu, led rasvjetu za naselje Šumarinu, za što javna nabava završava sutra. ”S time završavamo razvoj jednog od naših prigradskih naselja.” – komentirao je gradonačelnik Tomislav Rob. Radi se o projektu u sklopu Održivog razvoja lokalne zajednice.

Ministar Pavić najavio je ponovni dolazak u Beli Manastir u petak kada će biti potpisani ugovori za gradske bazene i gradski športski park s čime se završava jedna faza ulaganja iz EU fondova i počinje nova za koju će na razini države biti izdvojeno 21,5 milijardi kuna te je pozvao Gradsku upravu da pripremi projekte i prijavi ih za iskorištavanje novih mogućnosti.

Podsjetimo, PEER centar u Šećerani je projekt vrijedan preko 32 milijuna kuna. Renovirana je stara derutna zgrada i dobila novi izgled namjenu. Obuhvaća poslovne prostorije četverostaznu kuglanu, nov prostor Dječjeg vrtića ”Cvrčak” podružnice Šećerana, hostel, ugostiteljski objekt i smještaj za Stambene zajednice Sunčica odnosno djecu bez roditeljske skrbi koji s napunjenih 18 godina izlaze iz udomiteljskih obitelji. Projekt izgradnje novih gradskih bazena na području starih, projekt je vrijedan približno 16 milijuna kuna, kako radovi idu po planu njihov se završetak očekuje u idućim mjesecima.