Belomanastirac Rešicki sa svojom ekipom ŽRK Osijeka osvojio turnir u Brodu

foto: ŽRK Osijek

Svake godine uoči početka nove natjecateljske sezone, u Slavonskom Brodu se održava memorijalni rukometni turnir „Sjećanje na Dejana Krtolicu“. Na turniru sudjeluju ekipe iz Hrvatske, BiH i Srbije, a ove je godine bilo preko 50 ekipa u različitim mlađim uzrastima. Turnir traje tri dana, ove godine je to bilo od 10.09. do 12.09.  

ŽRK Osijek osvojio je turnir, a nastupao je u kategoriji kadetkinja, rođenih 2005./2006. godine koje vodi i trenira Belomanastirac Tomislav Rešicki. Ekipe su bile podijeljene u 4 skupine, a osvajačice su nastupale u skupini C zajedno s ekipama Sesveta, koje su doprvakinje Hrvatske, i Iloka.

,,Otvorili smo utakmicom protiv Sesveta koje su poznate po dobrom radu u mlađim dobnim uzrastima. U toj smo utakmici slavili 23:14, u kojoj moramo posebno pohvaliti našu golmanicu Ivu Ledenčan koja je bila nepremostiva prepreka protivnicama sa 15+ obrana i najavili da smo na turnir došli s ciljem osvajanja istog. U drugoj utakmici dana uvjerljivo smo pobijedili ekipu Iloka rezultatom 30:11”, rekao je trener Tomislav Rešicki.

Sutradan, u subotu čekala ih je utakmica četvrtfinala protiv ekipe Sedmerac iz Vakufa u kojoj su slavili 23:11. ,,U polufinale gdje nas je čekala ekipa Lokomotive, čije su seniorke sada već godinama u samom vrhu ženskog rukometa. Dobro smo se pripremili za ovog protivnika, te smo od početka dominirali”, rekao je trener Rešicki.

Konačan rezultat bio je 24:14. U drugoj polufinalnoj utakmici domaćin Brod je slavio protiv ekipe iz Darde.

U finalu igrala je ekipa iz Osijeka i domaćin Slavonski Brod. Pobjedu je odnio Osijek s rezultatom 20:18.

,,Ono što nas dodatno veseli jeste podatak da je naša Mia Jozanović osvojila nagradu za najbolju igračicu turnira, a cijela ekipa tokom cijelog turnira bila na visokoj razini ponašanja”, istaknuo je trener Rešicki.   

Tomislav je nakon vodstva belomanastirskih rukometašica prije tri godine prešao je u Osijek gdje niže uspjehe. Od ove sezone postao je šef struke za mlađe dobne uzraste i zadužen je za komunikaciju s ostalim trenerima mlađih kategorija, komunikaciju prema upravi kluba o potrebama trenera i njihovih ekipa, kao i učestalu komunikaciju oko najboljih odluka za razvoj mladih rukometašica.