Bend Prve srednje škole Beli Manastir ”Baranjski momci” – poslušajte ih!

Prva srednja škola Beli Manastir od sada ima svoj učenički bend! Baranjski momci okupljaju osam učenika, svirača, pjevača koji su prvenstveno zaljubljenici u glazbu i uveseljavanje svojih školskih kolega i profesora.

Nikša, Stjepan, Matej, Dario, Ivan, Deni i Adrian Baranjski su momci čija je budućnost kažu u glazbi. Ne kriju velike ambicije iako su se okupili tek prije nekoliko mjeseci. Prvi nastup bio je im na obilježavanju Dana kruha u školi, a sada se pripremaju za nastup na božićnom domjenku. Neki od momaka učenici su Umjetničke škole Beli Manastir.

Ideja o školskom bendu pojavila se spontano u suradnji s profesoricom Mirnom Glavan Grbeš: ,,Kada smo se upoznavali zaključili smo da čak trojica učenika iz razreda idu u Umjetničku školu i sviraju neke instrumente. Prvotna ideja bila je da imamo razredni bend, no zaključili smo kako ima još učenika u školi koji sviraju razne instrumente te smo se tako okupili i oformili školski bend”, rekla je profesorica Mirna ujedno i razrednica prvom razredu tehničara cestovnog prometa.

Nikša Antić svira bisernicu i pohađa prvi razred tehničara za mehatroniku, bisernicu svira i Stjepan Branković, iz prvog razreda tehničara cestovnog prometa su Matej Bubalović koji svira gitaru, Dario Budimir na bas gitari i Deni Miler na harmonici, tamburu svira učenik prvog razreda računalnog tehničara Ivan Kreko dok je vokal Adrian Skeledžija učenik drugog razreda bravara.

Posjetili smo ih na probi gdje su nas dočekali profesionalni i raspoloženi za sviranje. Zrače ambicijom, a otkrivaju nam kako planiraju osnovati i službeni tamburaški sastav jer je glazba njihova ljubav.