Beroš: Necijepljenima krivnja za mogući četvrti val epidemije

foto: Vlada RH

Ministar zdarvstva Vili Beroš u srijedu je na facebooku postavio niz pitanja građanima koji se ne žele cijepiti protiv covida-19, upitavši ih jesu li spremni snositi krivnju za mogući četvrti val epidemije, ponovno punjenje bolnica i smrt ljudi.

“Želite li spriječiti postizanje kolektivnog imuniteta”, upitao je Beroš na svom facebook profilu građane koji se bez medicinskog razloga odbijaju cijepiti te ih upozorio da će potencijalno snositi krivnju za mogući četvrti val epidemije, prepune bolnice i smrt ljudi.

Onima koji se odbijaju cijepiti poručio je da pišu negativan scenarij za sebe, svoju obitelj i sugrađane te ih upitao žele li ugroziti svoje i tuđe zdravlje i poništiti napor svih onih koji su se cijepili.

“Želite li produljiti gospodarsku krizu, potaknuti gubitak radnih mjesta? Želite li spriječiti povratak života u normalu? Odgovor i odgovornost su isključivo na vama’, poručio je Beroš.

Beroš je jučer na twitteru objavio da je Hrvatska dosegnula 45 posto cijepljenih građana. “Idemo dalje sa željom da svi budemo na 80 posto”, napisao je ministar.