Beroš: Preko Cijepise pozvan 891 građanin na cijepljenje u ponedjeljak

Platforma Cijepise funkcionira, za cijepljenje u ponedjeljak naručen je 891 građanin, a za utorak više od 3000 građana, izjavio je u četvrtak ministar zdravstva Vili Beroš.

“Uredno su poslani svi mailovi, očekujem od građana koji su prijavljeni da provjere svoju elektroničku poštu i odgovore jer  tijekom sutrašnjeg dana prikupljamo odgovore kako bi znali koliko će građana doći”, rekao je Beroš novinarima nakon sjednice Vlade.

Istaknuo je kako je platforma Cijepise jedan od načina prijavljivanja za cijepljenje te demantirao one koji tvrde da je ona povezana s uspjehom cijepljenja.

Dosad se putem nje za cijepljenje prijavilo 200.000 građana, no započinje treća faza kada platforma treba doći u potpunosti do izražaja, dodao je.

“Danas mi je javljeno da platforma funkcionira. Da li će se pojaviti neke nove tehničke nepravilnosti, mislim da neće, a ako se izrode naredio sam njihovo hitno otklanjanje”, rekao je Beroš.

Rekao je i kako je 4000 upisanih u testnoj fazi, ponovno u bazi i bit će pozvani na cijepljenje.

Ministar zdravstva najavio je intenziviranje kampanje za cijepljenje kako bi se animiralo one građane koji još razmišljaju cijepiti se ili ne, što je zadatak Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ).

“Bit će potrebno povećati broj cijepljenih s današnjih 12.885 na preko 20.000 a volio bih i 30.000 cijepljenih”, istaknuo je.

Ministar Beroš je ponovio da ima potporu premijera Andreja Plenkovića s obzirom na inicijativu oporbe za njegov opoziv. “Uzburkana su vremena i ne bi bio dobar kapetan kada bi sada razmišljao o odlasku”, dodao je.

Kazao je i kako se traži konkretno rješenje da se cijepljenje omogući i izvan mjesta prebivalište, kako bi primjerice drugu dozu cjepiva mogli primiti građani koji u to vrijeme borave na moru.