Biciklist u Bilju zaustavljen s 2,87 promila

Proteklog vikenda na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu je zaustavljen 21 vozač ( 13 vozača osobnih automobila, 5 vozača bicikla, 1 vozač teretnog automobila, 1 vozač mopeda i 1 vozač traktora) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u petak, 11. lipnja, u 20 sati, u Bilju, kada je u nadzoru prometa zaustavljen biciklist, 40-godišnji hrvatski državljanin iz Bilja. Vozaču bicikla evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 2,87 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjeni prekršaj propisana je novčana kazna u iznosu od 500 kuna.

U navedenom periodu, evidentirano je još 225 prekršaja, od kojih 94 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 35 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 27 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 2 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 5 prekršaja upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 62 ostala prekršaja.