Bilušićev liker od nespole proglašen najboljim voćnim likerom

Na 11. međunarodnoj izložbi rakija i pripravaka od rakija održanoj u Kalinovcu 18. listopada veliko zlato za najbolje ocjenjeni liker osvojio je voćni liker od nespole OPG-a Luka Bilušić. U natjecanju sudjelovalo je 96 uzoraka iz Hrvatske, Makedonije, Kosova, Bosne i Hercegovine, Srbije i Slovenije.  

Destilerija Bilušić obiteljsko je poljoprivredno gospodarstvo iz Zagreba koje proizvode rakije i likere raznih okusa. Kod njih se mogu pronaći rakije od kruške, loze, šljive, smokve i klasična travarica, kao i razni voćni likeri između ostalog od aronije, kupine, oraha i nagrađene nespole. Nespola ili japanska mušmula, kako se izvorno zove, podrijetlom je iz Japana, a udomaćila se i na Mediteranu. Aroma je mješavina krušaka, citrusa te manga.

Osim velikog zlata za liker od nespole na istom natjecanju zlatom su okrunjeni i Bilušićevi likeri od aronije, višnje i rogača. Rakije i likeri pakiranu su u atraktivnim bočicama od dva decilitra, pola litre i litru.

Iz destilerije otkrivaju tajnu dobrih voćni likera: ,,U pripremi voća za fermentaciju biramo svježe voće najviše klase i kvalitete. Za proizvodnju voćnih rakija mogu poslužiti sve voćne sirovine koje imaju dovoljnu količinu šećera koji će se tijekom procesa fermentacije pretvoriti u alkohol. Za dobru i kvalitetnu rakiju bez ostataka štetnih tvari otklanjaju se koštice iz plodova te se obavlja usitnjavanje plodova.”

Za sve informacije o narudžbi i dostupnosti proizvoda možete saznati pozivom na brojeve: +385 1 2301-591, mob. +385 98 229-118, ili elektroničkom poštom: info@rakije-bilusic.com.

Za cjelokupnu ponudu i ostale informacije posjetite internetsku stranicu destilerije Bilušić koju možete pronaći ovdje.