Broj digitalno izdanih platnih kartica premašit će 1,3 milijarde godišnje 2027.

foto:Cavna Pro

Broj platnih kartica izdanih putem digitalnih platformi dosegnut će 1,3 milijarde godišnje do 2027., sa samo 500 milijuna u 2023., prema Juniper Researchu. Ovaj rast od 170% odražava snažan interes za poboljšanje načina na koji korisnici pristupaju i zamjenjuju kartice izdavatelja. To je u kontekstu snažne konkurencije između izdavatelja iz samo digitalnih banaka i novih fintech tvrtki koje nude kartične usluge.

Moderne platforme za izdavanje kartica, također poznate kao platforme za izdavanje digitalnih kartica, omogućuju izdavateljima kartica da kreiraju kartice korištenjem pristupa vođenog API-jem (Application Programming Interface); omogućujući trenutnu isporuku kartica u digitalne novčanike, uz opciju za fizičku karticu, čime se značajno povećava fleksibilnost, transparentnost i brzina.

Kao dio studije, Juniper Research objavio je svoju posljednju ploču s najboljim konkurentima za 2023. Potkrijepljenu robusnom metodologijom bodovanja, nova ploča s najboljim konkurentima rangirala je 16 najboljih vodećih modernih platformi za izdavanje kartica, koristeći kriterije kao što su cjelovitost njihovih rješenja i njihovo buduće poslovanje izgledi. Top 5 dobavljača za 2023. su Thales, G+D, FIS, Fiserv i Marqeta.

Istraživanje je pokazalo da su vodeći igrači postigli dobre rezultate na temelju svoje širine mogućnosti prilagodbe i velikog broja kupaca i mogućnosti, kao što su dostupna personalizacija i praćenje. Kako bi ostali ispred konkurencije, dobavljači modernih platformi za izdavanje kartica moraju razviti rješenja koja je lako usvojiti i implementirati; osiguravajući da se ove značajke mogu integrirati s postojećim bankovnim IT sustavima i zaobići ih gdje je to potrebno.

„Za izdavatelje je izazov ostati relevantan na bankarskom tržištu koje je sve više opremljeno tehnologijom. Poboljšanje fleksibilnosti, transparentnosti i personalizacije procesa izdavanja kartica važan je način na koji izdavatelji mogu povećati korisničko iskustvo. Kao takvi, izdavatelji bi trebali nastojati osmisliti vrhunska korisnička iskustva, koristeći mogućnosti koje mogu pružiti platforme za izdavanje digitalnih kartica,” objasnio je koautor izvješća Nick Maynard.