Brojna ulaganja u DVD Petlovac

Danas su prostore Dobrovoljnog vatrogasnog društva Petlovac posjetili pročelnik Odjela za ruralni razvoj Osječko-baranjske županije, Slavko Marijančević i pročelnik Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije, Berislav Hengl te razgovarali o potrebama i prethodnim ulaganjima.

U proteklih godinu dana Osječko-baranjska županija donirala je 10 tisuća kuna u DVD Petlovac, a sredstva su iskorištena za nabavu radne odjeće i izgradnju dodatne prostorije koja će služiti kao spremište.

Na području Osječko-baranjske županije aktivna su 142 dobrovoljno vatrogasna društva, za koje Županija godišnje izdvaja preko 2 milijuna kuna sredstava koja se dijele putem prijava na natječaje.

,,I ove godine Osječko-baranjska županija će kao potpore podijeliti 850.000 kuna za razne potrebe – opremanje vatrogasnih domova, podizanje prostornih uvjeta, nabavku vozila te za manifestacije.”, istaknuo je Slavko Marijančević, pročelnik Odjela za ruralni razvoj Osječko-baranjske županije.

Dodao je kako je Županija prepoznaje potrebe lokalnih vatrogasaca te je jedna od rijetkih županija u Hrvatskoj koja izdvaja sredstva za njih, ali da ne mogu sami pokriti sve. Ističe kako se na natječaje prijavljuje i do 90 DVD-ova.

Predsjednik DVD-a Petlovac, Branko Vuk, kazao je kako su ova sredstva vrlo bitna za njihov rad te da dobru suradnju imaju i s Općinom koja je u proteklom razdoblju financirala centralno grijanje njihovih prostorija.

,,Prvenstveno nam je taj projekt važan zato što kao središnje društvo moramo imati kamion koji je cijelo vrijeme u funkciji odnosno da ima u sebi vodu zbog čega moramo imati grijane garaže.”, objasnio je.

DVD Petlovac broji 50 članova od čega 28 operativnih vatrogasaca.