BRUT okupio 135 natjecatelja

Ovogodišnji Brut imao je 135 prijavljenih natjecatelja, iz Hrvatske, Srbije i Slovenije, od kojih su najmlađi imali tek 12 godina.

Nakon zagužvanog starta i prvotnog sprinta, svaki vozač je uključio svoju taktiku – što je rezultiralo rekordnim izdanjem :BRUT25 utrke, koju je jedan natjecatelj odvozio i za manje od sat vremena. On je Saša Jeftinić, koji je za 2 minute bio brži od Ivana Pintera na drugom mjestu, koji je u fotofinišu bio bolji od trećeplasiranog Ivana Sakomana. U konkurenciji žena, najbolja je bila Lorena Škalac, a na postolju su joj se pridružile drugoplasirana Tamara Vuković i trećeplasirana Martina Jankulija.

No, dok su neki biciklisti s rute od 25 kilometara još u vožnji kupili svoje medalje nakon prolaska kroz cilj, već su počeli pristizati i izdržljivi pobjednici :BRUT50 utrke, na kojoj je uvjerljivo slavio prošlogodišnji pobjednik Boris Perković, koji je za čak 8 minuta bio brži od Lovre Petrlića na drugom i Martina Krznarića na trećem. U ženskoj konkurenciji je slavila Biljana Milić.