Cappelli: Cro kartica kreće s 1. siječnja 2020.

foto: Ministarstvo turizma

Cro kartica kao poticaj domaćim turistima za putovanja po Hrvatskoj, u sklopu koje će im na raspolaganju biti 2.500 kuna, trebala bi krenuti s 1. siječnja 2020. godine, izjavio je ministar turizma Gari Cappelli. 

“Trenutno tražimo tehnička rješenja i način na koji ćemo tehnički razriješiti Cro karticu da to ne bude nešto komplicirano i da na njoj bude oko 2.500 kuna. Tehnička rješenje dogovaramo uz ostalo i s bankama i s nekim drugim partnerima”, rekao je Cappelli u izjavi novinarima.

Najavio je da će Vlada uredbom regulirati Cro karticu odnosno da za nju ne treba poseban zakon. Ministarstvo financija je na neki način kroz svoje pravilnike to ‘odobrilo’, rekao je Cappelli.

Naime, Ministarstvo financija je izmjenama Pravilnika o porezu na dohodak, koje su stupile na snagu početkom rujna, kao neoporezivi primitak koje poslodavci mogu isplatiti odnosno omogućiti svojim radnicima uz ostalo uvelo i naknade za podmirivanje troškova ugostiteljskih, turističkih i drugih usluga namijenjenih odmoru radnika prema propisima Ministarstva turizma i to do 2.500 kuna godišnje. 

Po riječima ministra Cappellija, Cro kartica neće biti limitirana na neko određeno razdoblje nego bi se njome tko želi mogao služiti cijele godine, i na kopnu i na moru, a tko želi može je prihvatiti, dok onaj tko ne želi to neće morati.