CES 2020: Nove tehnologije i uspjeh Play Stationa

Sony nastoji isporučiti proizvode, sadržaj i usluge koji imaju odjekuju kod ljudi i ostvaruju pozitivan utjecaj na društvo, a na temelju Sonyjeve svrhe koja glasi “ispuniti svijet emocijama snagom kreativnosti i tehnologije“, ističe na pressici u Las Vegasu na sajmu CEs 2020 pPredsjednik i direktor tvrtke Kenichiro Yoshida.

Uz to predstavljen je i koncept budućeg auotmobila iz Sonyeve radionice koji predstavlja njihovu viziju električnog automobila budućnosti. On ističe kako je kreativnost snažna pokretačka snaga koja Sony pokreće prema naprijed. „Kada se kreativnost kombinira s našom tehnologijom, nezaustavljiva je“, tvrdi Yoshida predstavljajući novu generaciju televizora, ali i tehnologiju koja poboljšava sliku.

“Nije pretjerivanje reći da je Mobile glavni trend u posljednjem desetljeću. Vjerujem da će sljedeći mega-trend biti mobilnost”, te je otkrio prototip vozila koji uključuje tehnologije snimanja i osjetljivosti koje doprinose sigurnijoj i pouzdanijoj autonomnoj vožnji te niz naprednih elektroničkih tehnologija koje zajedno isporučuju neviđeno iskustvo zabave u automobilima. Zaključio je svoje izlaganje rekavši da će pored nastojanja da doprinese društvu. „Sony će se i dalje razvijati kao kreativna kompanija za zabavu čvrsto utemeljena na tehnologiji“, zaključuje Yoshida.

Kako ističe Jim Ryan, predsjednik i direktor Sony Interactive Entertainmenta, koji je najavio kako je PlayStation®4 sada prodan u više od 106 milijuna primjeraka diljem svijeta, a PlayStationNetwork je dosegao 100 milijuna aktivnih korisnika mjesečno uz više od 1,15 milijardi prodanih igara. Play Station VR prodan je dosad u 5 milijuna primjeraka. Sony sada ima 38,8 milijuna PC Plus pretplatnika. On ističe kako najnovije tehnologije i svojstva PlayStationa, koji bi trebao doći u prodaju krajem godine te otkrio novi dizajn loga.

“Naše obećanje PlayStation® zajednici od 100 milijuna korisnika je pružanje najboljeg i najvećeg sadržaja te pružanje jedinstvenih iskustava igračima uz nevjerojatnu brzinu, ističe Ryan.

U sportskoj produkciji koja ide uživo, Sony je predstavio najnovije postignuće koncepta zajedničke provjere s NBC Sports i Verizonom u utakmici američkog nogometa. David Mazza, tehnički direktor NBC Sports Group, naglasio je očekivanja za Sonyjeve tehnologije za medijsku produkciju za emitiranje te bežičnu komunikacijsku tehnologiju koja donosi nove mogućnosti u procesu rada sportske produkcije uživo.