Četvrta Baranjska už’na u Jagodnjaku

U Jagodnjaku je jučer održana manifestacija Baranjska už’na u kojoj su se predstavljala tradicionalna jela, kolači i drugo. Ovo je četvrtka Baranjska už’na po redu, a organizator je udruga žena Sretne i spretne iz Jagodnjaka u suradnji s Općinom Jagodnjak.

Članice udruge pripremile su brojna jela koja su se nekada konzumirala na području Baranje, a ima tu i lovačkih specijaliteta, kolača i slično. Doduše ovogodišnje izdanje organizirano je u zatvorenom tipu za goste s pozivnicama zbog epidemiološke situacije, a prošle godine se događaj nije ni održao.

,,Svake godine održavamo manifestaciju Baranjska už’na, ono nam je četvrta po redu, a udruga djeluje petu godinu. Baranjsku užinu pripremile smo pripremile skromnije nego inače, ali mogu se pronaći Baranjska tradicionalna jela, lovački specijaliteti, sve što se jelo nekad na ovim prostorima. Baranja ima najbogatiju kuhinju i asortiman hrane”, rekla je Radmila Skojković, predsjednica udruge žena Sretne i spretne iz Jagodnjaka.

Načelnika Općine Jagodnjak, Danijela Mlinarević, rekla je kako Općina podržava rad udruge pa tako i ovu manifestaciju: ,,Podržavamo rad udruge, drago nam je da možemo pomoći da se ljudi druže.”