Četvrtak djelomično sunčan, sutra promjenjivo oblačno, a za vikend susnježica i snijeg

foto: Pixabay

Prema prognozi DHMZ-a vrijeme danas u istočnoj Hrvatskoj djelomice sunčano uz uglavnom slab vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka oko 7 °C.

U ostatku zemlje također djelomice sunčano, u Gorskoj Hrvatskoj i Dalmaciji mjestimice više oblaka, a još ujutro na jugu može pasti slaba kiša. Vjetar na kopnu većinom slab jugozapadni.

Na Jadranu umjerena i jaka bura, ponegdje s olujnim udarima, podno Velebita i orkanskim. Poslijepodne bura slabi i prema otvorenom moru okreće na slab do umjeren sjeverozapadnjak.

Najviša dnevna temperatura zraka između 5 i 8, na obali i otocima te u unutrašnjosti Dalmacije uglavnom od 13 do 18 °C.

foto: DHMZ

Petak, 24.11

U petak promjenljivo oblačno, u unutrašnjosti ujutro mjestimice s maglom koja se lokalno može i dulje zadržati. U Dalmaciji nestabilno, ponegdje s kišom, na jugu moguće i obilnijom uz grmljavinu, a malo kiše u drugom dijelu dana moguće je i na istoku zemlje te u Gorskoj Hrvatskoj.

Vjetar uglavnom slab, popodne prolazno umjeren sjeveroistočni i sjeverni. Na Jadranu umjeren jugozapadnjak i južni vjetar, prema kraju dana okreće na sjeverozapadnjak, uz obalu i buru.

Jutarnja temperatura zraka od -2 do 2, na Jadranu između 7 i 12, u Dalmaciji ponegdje i 14 °C. Najviša dnevna od 8 do 13, na obali i otocima između 14 i 17 °C.

foto: DHMZ

Subota i nedjelja

Prvi dio subote uglavnom oblačan, povremeno s kišom, na jugu i grmljavinom, a uz pad temperature ponegdje u unutrašnjosti i susnježica i snijeg, osobito u gorju.

Potom djelomično razvedravanje, pa će nedjelja biti sunčanija, no na kopnu uz povremeno više oblaka može pasti malo snijega. U unutrašnjosti će povremeno puhati umjeren sjeverni, sjeveroistočni, na istoku i sjeverozapadni vjetar.

Na Jadranu umjeren jugozapadnjak u subotu okreće i na jaku buru, podno Velebita s olujnim udarima, koja će u nedjelju prolazno oslabjeti. Temperatura u postupnom padu, izgledi su vremena koje prognozira DHMZ.

foto: DHMZ