Coca-Cola potvrdila kontaminaciju svog proizvoda, istraga u tijeku

foto: Screenshot

Od sinoć se društvenim mrežama u cijeloj Hrvatskoj šire uznemirujuće poruke u kojima se građane upozorava da ne konzumiraju sokove i vode koje proizvodi jedan poznati proizvođač jer uzrokuju kemijske ozljede jednjaka i želuca. Policija i bolnica su potvrdile slučaj trovanja a oglasila se i Coca-Cola.

O ovome smo pisali ranije.

U riječkoj bolnici hospitalizirana je osoba zbog sumnje na kemijsku ozljedu jednjaka. Policijska uprava primorsko-goranska 4. studenog zaprimila je dojavu da je jednoj osobi pozlilo tijekom konzumacije bezalkoholnog pića u jednom ugostiteljskom objektu u središtu Rijeke te je prevezena u riječki KBC radi pružanja odgovarajuće liječničke pomoći.

Tijekom dosadašnjeg postupanja policijski službenici obavili su očevid, izuzeli određene predmete te obavili razgovore s više osoba. O svim dosadašnjim saznanjima policija je izvijestila nadležno Državno odvjetništvo i Državni inspektorat radi poduzimanja mjera.

Oglasila se i Coca-Cole Hrvatska o slučaju trovanja. Potvrdili su kako je slučaj čovjeka koji je hospitaliziran s kemijskom ozljedom jednjaka povezan s bočicom mineralne vode Romerquelle. Tvrde kako se radi o izoliranom slučaju.

“Svjesni smo izoliranog slučaja povezanog s jednom staklenom bočicom Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330 ml. Izražavamo našu duboku zabrinutost i nadamo se brzom i potpunom oporavku osobe uključene u ovaj slučaj. U potpunosti smo otvoreni za suradnju sa svim nadležnim tijelima”, poručili su iz Coca-Cole Hrvatska.