Dan Općine Bilje i Dan povratka obilježen u dvorcu Tikveš

foto: MB PRESS

Jučer je u dvorcu Tikveš održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Bilje povodom dana Općine i Dan povratka.

Simbolično je sjednica održana u obnovljenom dvorcu Tikveš koji je sad prezentacijsko-edukacijski centar nakon što je obnovljen i u potpunosti opremljen prije nekoliko mjeseci.

Načelnik Općine Željko Cickaj istaknuo je neke projekte koji su značajni, a to su dogradnja jaslica u biljskom dječjem vrtiću, nastavno-športska dvorana, energetska obnova nekoliko objekata u vlasništvu Općine, planirana obnova dvorca Eugena Savojskog te suradnja s GPP-om koja predstoji za redovan autobusni međugradski prijevoz s Osijekom.

Na sjednici bili su i brojni gosti načelnici/gradonačelnici, kao i Josip Miletić zamjenik župana OBŽ, zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka Dragan Vulin, saborski zastupnik i načelnik Općine Draž Stipan Šašlin.

Povjerenstvo za dodjelu javnih priznanja, na svojoj sjednici održanoj 20. lipnja 2022. g. razmotrilo je sve pristigle prijedloge po objavljenom javnom pozivu za predlaganje kandidata za dodjelu javnih priznanja Općine Bilje za 2022. godinu i donijelo prijedlog odluke.

Zlatna plaketa „Grb Općine Bilje“

1. Ernestu Dominikoviću iz Vardarca i

2. Ljubomiru Vindiću iz Kopačeva

Za dugogodišnji predan rad i izniman doprinos u ostvarenju zapaženih nogometnih sportskih postignuća te unapređenju i popularizaciji sporta na području općine Bilje.

Srebrna plaketa „Grb Općine Bilje“

1. Antoniu Krajinoviću iz Bilja

Za ostvarenje vrhunskih rezultata na svjetskoj i državnoj razini u borilačkom sportu – kickboxing, sudjelovanju u reprezentaciji Republike Hrvatske i aktivnom radu na projektima unaprjeđenja kvalitete života mladih u zajednici.

2. Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Fakultetu agrobiotehničkih znanosti Osijek

Za poseban doprinos na unaprjeđenju znanosti i struke iz područja poljoprivrede, promicanju edukacija i novih tehnologija na području Općine Bilje te za izvrsnu dugogodišnju suradnju na brojnim zajedničkim razvojnim projektima i programima.

3. Dragutinu Bilandžiću iz Bilja

Za uspostavu i razvoj Vatrogasne zajednice na području općine Bilje, vodeću ulogu u obnovi i opremanju DVD Bilje te uspostavi partnerskih međunarodnih odnosa u promociji vatrogastva općine Bilje.

Zahvalnica Općine Bilje

1. Odbojkaškom klubu Bilje

Za razvoj, popularizaciju, širenje i unapređenje odbojkaškog sporta na području općine Bilje, posebice ženske odbojke, te razvoj odgojnih, moralnih i etičkih vrijednosti članova Kluba i stvaranje mještanima poticajnih uvjeta za bavljenje odbojkom.