Danas Baranja info slavi 8. rođendan!

Baranja info informativni je portal kojemu je primarni cilj i zadaća informirati Baranjce o aktualnostima i događajima s ovoga područja. Odnosno, želimo omogućiti što širi uvid u zbivanja na području Baranje za one koji ovdje žive ili su na drugi način vezani uz ovo područje. Sama ideja nastala je 2014. godine zbog uviđanja nedostatka informacija i vijesti s područja Baranje.

”U to vrijeme moji prijatelji i ja, kao i cijelo lokalno stanovništvo, nismo imali servis gdje bi u svakom trenutku mogli pronaći sportske rezultate, program manifestacija, događaja i slične teme. Odlučili smo pokrenuti lokalni portal s ciljem boljeg informiranja”, objasnio je pokretač i današnji glavni urednik portala Marko Balukčić.

Što se tiče podataka za prošlu godinu Baranja info ostvarila je 1 467 159 posjeta odnosno godišnji rast od 212 956 posjeta u odnosu na 2021. godinu te 2 995 552 pregleda stranica odnosno godišnji rast od 911 045 pregleda u odnosu na 2021. godinu.

Također su i značajan doprinos stvaranju aktualne vijesti dali i sami čitatelji s velikim brojem dojava, vezanih uz izvanredne situacije kao što su požari, prometne nesreće, štete zbog nevremena i slično. S obzirom na to da smo uvijek bili prvi na mjestu događaja, naše vijesti su prenosili svi značajni nacionalni mediji.

U pripremi je novi dizajn portala i sučelja Baranje info na kojemu radi naš tim s vanjskim IT stručnjacima. Novi dizajn doprinijet će i bržem otvaranju portala te će vizualno i funkcionalno pristupačniji, a najavljujemo i nove interaktivne elemente na portalu kako bi poboljšali korisničko iskustvo naših čitatelja.

Redakcija Baranje info ovom bi se prilikom zahvalila svim čitateljima, klijentima i suradnicima, jer samo zajedno možemo biti još bolji!