Danas se diljem Hrvatske održava 14. Noć kazališta

Četrnaesta Noć kazališta održava se danas u 44 hrvatska grada, a ukupno 150 uključenih institucija kroz bogat cjelodnevni program predstava, koncerata, izložbi i radionica nudi drugačije iskustvo zajedništva kazališne publike i umjetnika.

Manifestacija započeta 2008. kao jednodnevno događanje koje se održava treće subote u studenome, Noć kazališta u međuvremenu je prerasla prvotne okvire i izrasla u višednevno slavlje snage i moći izvedbenih umjetnosti.

Tako je i ove godine program Noći kazališta počeo već 11. studenoga u Opatiji, a završit će 26. studenoga u Stažnjevcu, kojemu je ovo prvo sudjelovanje u manifestaciji.

Najveći broj kazališta i mjesta priključuje se na sam dan centralne manifestacije danas, 19. studenoga, kada će svoj rad predstaviti kazališta i kulturne ustanove ali i brojne nezavisne kazališne družine i umjetnici. Diljem Hrvatske publiku očekuje velik broj predstava za sve uzraste, dječjih predstava koje će se održavati u jutarnjim satima, predstava za odrasle koje će se održavati u popodnevnim, noćnim i kasnim noćnim satima.

PROGRAM 14. EUROPSKE NOĆI KAZALIŠTA BELI MANASTIR

19.11.2022., 19:30 sati – “PRUŽI MI RUKU”, predstava za mlade, Gradsko kazalište Beli Manastir u suradnji s Policijskom upravom Osječko – baranjskom

19.11.2022., 20:30 sati – “RODOLJUPCI”, komedija za odrasle